https://data.groningen.nl/dataset/parkeergarage-groninger-forum

Parkeergarage Groninger Forum

  • Beschikbaar sinds
  • Laatste wijziging

De gemeente Groningen wil een mix van culturele en commerciële functies toevoegen aan de Grote Markt om op deze manier het gebied aantrekkelijker te maken. Een onderdeel van het plan vormt het naar voren verplaatsen van de oostwand van de markt, zodat het oorspronkelijke karakter van de markt weer wordt hersteld. De huidige bovengrondse parkeergarage Naberpassage zal gesloopt worden om ruimte te creëren voor het Groninger Forum, een nieuwe culturele voorziening met o.a. een uitbreiding van filmtheater Images, expositieruimte voor het Groninger Museum en de stadsbibliotheek. Tussen het Forum en de vernieuwde oostwand zal de Nieuwe Markt aangelegd worden.

Aan Grontmij / Parkconsult is gevraagd een antwoord te geven op de volgende twee vragen:

  • Wat is de dimensionering van de nieuwe parkeergarage, rekening houdend met de huidige parkeerbehoefte en de nieuw te ontwikkelen functies van het Groninger Forum?
  • Wat is de samenhang van onderhavige garages en de nog te ontwikkelen garages onder het Damsterdiep en bij Ciboga, ervan uitgaande dat alledrie de garages door de gemeente geëxploiteerd zullen worden?

Downloadbare bestanden (1)

Kenmerken

Classificaties
Geen
Thema
Economie, Ruimte en infrastructuur, Ruimtelijke ordening, Verkeer
Updatefrequentie van de data
Nooit

Contactgegevens

Naam
Team Opendata
E-mail
opendata@groningen.nl

Eigenaarschap

Bronhouder
Team OpenData Groningen
Team Opendata opendata@groningen.nl
Uitgever
Groningen http://standaarden.overheid.nl/owms/terms/Groningen_(gemeente)
Broncatalogus
/