https://data.groningen.nl/dataset/nieuw-openbaar-vervoer-de-tram-

Nieuw openbaar vervoer (Regiotram)

  • Beschikbaar sinds
  • Laatste wijziging

In het Nationaal Stedelijk Netwerk Groningen-Assen zijn de meeste voorzieningen en de meeste werkplekken geconcentreerd in de stad Groningen. Daar zijn 125.000 arbeidsplaatsen. In de regionale economie is de stad onbetwist het zwaartepunt. Mede dankzij de regio, van waaruit dagelijks 160.000 mensen naar de stad trekken om er te werken, te studeren of voorzieningen te bezoeken. Van hen neemt 74% de auto. Als bestuurder of als passagier.

Met steeds meer auto’s in de stad groeit een schaarsteprobleem uit tot ernstige proporties. De stad wordt steeds slechter bereikbaar. Dat kan een blokkade worden voor de economische ontwikkeling van stad en regio. Omdat stad en regio dat beide willen voorkomen is de Regiovisie Groningen-Assen 2030 opgesteld.

De Regiovisie gaat voor de regionale bereikbaarheid uit van twee dragers: de T-structuur A7 – A28 en een goed en sluitend systeem van regionaal openbaar vervoer, een hoogwaardig OV-netwerk dat Kolibri is genoemd.

Deze notitie motiveert waarom en hoe deze opzet moet worden vertaald naar het vervoer in de stad zelf, om zo aan een dreigende economische verstopping het hoofd te bieden.

Downloadbare bestanden (2)

Kenmerken

Classificaties
Geen
Thema
Spoor
Updatefrequentie van de data
Nooit

Contactgegevens

Naam
Team Open data
E-mail
opendata@groningen.nl

Eigenaarschap

Bronhouder
Team OpenData Groningen
Team Open data opendata@groningen.nl
Uitgever
Groningen http://standaarden.overheid.nl/owms/terms/Groningen_(gemeente)
Broncatalogus
/